Evo kako do savršenog gin tonica

Ne postoji ništa bolje od osvježavajućeg gin tonika na vrući dan. Međutim, znate li kako napraviti savršeni? Pročitajte naše savjete.

Prvi korak u izradi savršenog gin tonica je odabir pravog gina. Na tržištu postoji toliko različitih vrsta, a svaki ima svoj jedinstveni profil. Odaberite gin koji ima lijepu ravnotežu između botaničkog i citrusnog okusa. Od domaćih ginova volimo koristiti one domaćih destilerija Rossi i Aura, a od stranih su nam najdraži Beefeater i Monkey 47.

Nakon odabira gina, morat ćete odabrati tonik. Postoji mnogo različitih brendova i vrsta tonika, pa je važno pronaći onaj koji vam se sviđa. Ako želite savršeni gin tonic, savjetujemo Vam da koristite neki od Three Cents premium tonika koji savršeno pašu uz gin. Njih, u svojim pićima i kreacijama, koriste vrhunski barovi, barmeni, hotelske grupacije kao što je Hilton te svakako najbitnije ljudi koji vole ispijati ovo savršeno piće.

Osim u sastojcima, tajna savršenog gin tonika je u čaši. Poželjno je da se posluži u carre čaši (kao što je priložena na slici), koja ima niz prednosti kada je u pitanju uživanje u ginu i toniku. Jedna od prednosti je što pomaže zadržati aromu gina, omogućujući vam da uživate u punom okusu pića uz maksimalan profil aroma gina.

Još jedna prednost je što oblik carre čaše zadržava profil i gaziranost mjehurića, koji su odgovorni za svježinu i povećanje okusa i osvježenja. Konačno, širina čaše omogućuje korištenje više leda, što pomaže da piće ostane hladnim i osvježavajućim. Kao rezultat toga, carre čaša je izvrstan izbor za one koji žele uživati u najboljem mogućem okusu i mirisu svog gin tonika.

Sada je vrijeme je da napravite piće. Započnite punjenjem čaše ledom, a zatim dodajte 30 ml gina i 100 ml tonika. Poželjno je dodati koricu citrusa poput naranče, grejpa ili limuna te laganim potiskom iste ispustiti aromatična ulja na vrh čaše. Ova tehnika će osvojiti mirisna osjetila i prepustiti nepce da ubire plodove savršanstva. Uz citrusnu koricu možete i dodati razno aromatično bilje poput ružmarina, bosiljka ili mente kako bi pribrižili svoje piće ka mediteranskim okusima i aromama.

Obavezno koristite svježi tonik, jer će to pomoći da se naglasi okus gina. To je sve što je potrebno za izradu savršenog gin tonika. Sada se opustite i uživajte u svom osvježavajućem napitku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)