Evo kako izabrati i kupiti profesionalni sokovnik za ugostiteljstvo

Vlasnici barova često ne mogu odlučiti koji je sokovnik najbolje za kupiti za komercijalnu upotrebu. U ovom članku razjasnit ćemo koje vrste sokovnika za komercijalnu upotrebu postoje, na što pripaziti prilikom kupovine i kako izvući maksimum s obzirom na budžet s kojim raspolažete.

Postoje tri vrste profesionalnih sokovnika za ugostiteljstvo na tržištu:
1. Centrifugalni sokovnik
2. Sokovnik za citruse
3. Sokovnik za hladno prešanje

Centrifugalni sokovnik

Centrifugalni sokovnici su “klasični” sokovnici koji se obično mogu vidjeti u trgovinama. Oštre oštrice koje se brzo okreću usitnjavaju proizvode u pulpu, koja se zatim vrti velikom brzinom kako bi se sok odvojio od pulpe. Ovo je najčešća vrsta sokovnika koja se može pronaći u trgovinama.

Prednosti centrifugalnih sokovnika su velika brzina, široki otvor koji štedi vrijeme za rezanje proizvoda i niža cijena u odnosu na sokovnik za hladno prešanje. Nedostaci su povećana glasnoća, nešto niža hranjiva vrijednost te neprikladnost za lisnato povrće.

Ako trebate vrhunski profesionalni sokovnik za ugostiteljstvo s kojim ćete izvući maksimum iz voća i povrća onda je najbolji izbor za vas Juicer Ceado ES500. Za razliku od drugih centrifugalnih sokovnika koji su poprilično glasni, ES500 je izrađen tako da radi tiho i ne ometa goste objekta.

Sokovnik za citruse

Ove sokovnike uglavnom koriste restorani i barovi kojima je potreban svježi sok od citrusa kao sastojak. Profesionalni sokovnici za agrume dizajnirani su da iscijede svaku kap soka iz voća, što rezultira puno koncentriranijim proizvodom s više okusa.

Temeljne prednosti sokovnika za citruse su niža cijena od drugih vrsta sokovnika, i praktičnost koja se očituje u tome da nije potrebno guliti kore citrusa, već se presječe na pola i ručno iscijedi. Nedostaci su sporost i ograničenost na citruse.

Ako trebate vrhunski sokovnik za citruse s kojim ćete dobiti najbolje karakteristike za uloženi novac preporučamo Juicer Ceado SL98.

Sokovnik za hladno prešanje

Sokovnik za hladno cijeđenje koristi hidrauličnu prešu za cijeđenje soka iz voća i povrća. Ovaj proces čuva hranjive tvari i enzime u biljkama, što rezultira hranjivijim sokom. Hladno prešani sokovnici također su učinkovitiji od drugih sokovnika, budući da ispuštaju više soka iz iste količine proizvoda. Zbog toga su često skuplji od ostalih vrsta sokovnika.

Prednosti ovih sokovnika su visok prinos soka i njegova kvaliteta te niska glasnoća. Nedostaci su visoka cijena, sporost i što je proizvode potrebno rezati na manje komade prije korištenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)