Nemojte raditi ovu grešku prilikom pripreme kave

Napraviti savršenu kavu veoma je zahtjevan zadatak, a pogotovo mladim baristima koji tek pripravljaju svoje prve kave. Postizanje idealnog okusa ovisi o mnogim faktorima i mnogo je čimbenika koji mogu utjecati da ona ima krivi okus ili strukturu. Ipak, najčešća greška prilikom izrade kave je kriva temperatura mlijeka koja mora biti između 60 i 70 celzijevih stupnjeva.

Mnogi baristi se, prilikom njegovog zagrijavanja, oslanjaju na odokativnu procjenu temperature. To može dovesti do loše prosudbe, pogotovo u situaciji gužve i povećanog prometa u baru. Ako je temperatura mlijeka preniska, kava neće imati dovoljnu gustoću, a ako mlijeko pregori neće imati ispravnu slatkoću i stvorit će se nepotrebni mjehurići.

Većini barova upravo kava predstavlja glavni izvor prihoda pa je izrazito bitno da ona uvijek bude na razini. Gost koji jednom popije lošu kavu u baru počet će ga zaobilaziti u širokom luku.

Naručite Motta termometar za mjerenje temperature mlijeka i pobrinite se da ono uvijek bude optimalne temperature, a kava idealnog okusa i strukture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)