Pet najvažnijih proizvoda u barmenstvu – u što vrijedi uložiti?

Svaki barmen zna koji proizvodi su najvažniji u njegovu poslu. Barska oprema važna je za svakog pojedinca, a tako i za bar, i zato je važno da ona koja se najviše koristi bude kvalitetna.

Donosimo vam pet komada u koje vrijedi uložiti kao bi dugo trajali i zadovoljili sve potrebe.

  1. Shaker

Svi znamo da je shaker esencijalni dio opreme svakog bara i barmena. Nalaze se u različitim cjenovnim rangovima, ali ukoliko se ozbiljno bavite ovim poslom preporučujemo da u ovaj komad uložite. Pronađite onaj koji vam najbolje odgovara: Cobbler, Boston ili French i uložite u isti.

 

 

  1. Jigger

Osim ako ste baš pravi majstor za free pour i vaša tehnika je savršena, Jigger vam je najpotrebniji dio opreme. Potreban vam je za izradu svakog koktela kako bi svaki od njih bio jednak. U prodaji se nalaze oni različite zapremnine i bilo bi poželjno da ih imate različitih.

  1. Bar Spoon

Jedan osnovnih dodataka kojem dio ljudi ne pripisuju veliku pažnju, a zapravo je jako važan u barmenstvu je upravo Bar spoon (barska žlica). Služi za dodavanje sastojaka, miješanje pića i dodavanje garnish-a koktelima.

  1. Mixing glass

Ukoliko se koktel ne priprema shake metodom, mixing glass je potreban kako bi se tekućina ohladila i pripremila za posluživanje. Koristi se uz bar spoon i strainer, a od velike je važnosti za barmene. Može se birati između staklene i metalne, a vi birate onu s kojom je vama lakši rad.

 

 

  1. Strainer

Zamislite situaciju: kupili ste sve sastojke, imate shaker, pripremili ste koktel ali u njemu imaju komadići leda ili voća koji izgledaju neprivlačno? Strainer koristite kako u vašem piću ne bi završio nepotreban led ili komadići voća.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)