Ugostiteljska oprema potrebna za izradu koktela

Želite pripravljati koktele u svom objektu, a niste baš sigurni što Vam je sve potrebno? Nema problema, u ovom članku možete doznati sve o navedenoj temi.

Ugostiteljska industrija je zahtjevno i teško područje za početak ostvarivanja pozitivnih rezultata poslovanja, posebno na početku kada brojni objekti i barovi dožive početne neuspjehe, a sve to zbog nepravovremenog planiranja, organizacije i nabavke kvalitetne opreme, koja bi unificirala i istaknula njihovu uslugu.

U ugostiteljstvu je bitno biti profesionalan, prepoznatljiv i dosljedan u svojoj usluzi, što možete postići samo ostvarivanjem kvalitete cijele svoje usluge i  zadovoljavanja svih bitnih faktora uključenih u nju, a oprema je jedan od najbitnijih.

Postoje varijacije na temu, ali najbitnije stavke koju su Vam potrebne za izradu koktela su:

  • Boston shaker– sastoji se od dva dijela: podnožja (od nehrđajučeg čelika) i čaše. Napravljen je tako da se ova dva dijela spajaju pod kutem od 80 do 85 stupnjeva i tako zatvoren shaker nepropušta piće. Otvara se laganim udarcem dlana u bočnu stranu podnožja.
  • Barska žlica – koristi se za dodavanje raznih namirnica (šečer, med, itd…) pri premanju koktela, mješanje koktela a optimalna dužina je oko 25 cm.
  • Strainer – cjedilo, koristi se za procjeđivanje pića. Velik broj malih otvora služi da se koktel u čašu procijedi bez ostataka leda ili nekih drugih krupnijih sastojaka (koštica limuna/naranče).
  • Muddler (gnječilo) – koristi se za gnječenje voća, leda, šećera, raznih agruma i bilja direktno u čaši ili u posudi za pripremanje barskih mješavina. Izrađuje se najčešće od plastike.
  • Jigger – barska mjerica. Kao što i samo ime govori koriste se za mjerenje tj. doziranje pića. Mogu se naći u obujmu od 2 cl do 6 cl. Jako korisne su mjerice koje s jedne strane imaju npr. 2 cl a sa druge 4 cl, mada se mogu sresti i druge kombinacije ili pojedinačne mjerice.
  • Pureri, slamke.

E sad treba razmišljati u čemu ćete poslužite koktele. Standardna čaša za većinu koktela je cassablaca 360, a sve više i više koktel barova odlučuje se za plastičnu varijantu navedene čaše koja se definitivno više isplati jer je dugotrajnija, a i preporuka je za sve objekte koji su uz more, bazene i sl. Naravno, sve ovisi koje koktele želite raditi, pa prema tome morate prilagoditi i čašu.
Koje se sve čaše koriste za koktele pogledajte na našoj stranici.

Kako ne bi došlo do zastoja u šanku prilikom izbacivanja koktela, morate razmišljati o drobilici leda. Definitivna prepruka je profesionalni Ice crusher V90 ( jedan od naših najprodavanijih artikala). Zahvaljujući originalnom patentiranom sustavu kapacitet mu je čak 2kg u minuti što čini nevjerovatnih 120kg u jednom satu. Kao takav savršen je izbor pri pripremi pojedinačnih koktela jer zbog svoje brzine led se može stavljati direktno u čašu ili se može pripremiti u kratkom roku velika količina leda.

 

Ako želite u svojem objektu nešto novo i isprobano, onda sa ES500 nećete pogriješiti. Svake godine je sve više gostiju koji žele popiti prirodne sokove, a skoro svi barovi imaju standardnu ponudu limunade i cijeđene naranče. Ako odete korak dalje i kupite ocjeđivač ES500 moći ćete ponuditi sasvim novu dimenziju u baru. Zamislite što bi sve gosti rekli kada biste im ponudili cijeđenu jabuku, mrkvu, ananas ili bilo koje voće i povrće u obliku SOKA! Ovaj uređaj to omogućuje sa vrlo malim postotkom otpada soka.

Juicer es500 sa voćemUkoliko imate običan uređaj za cijeđenje možete iz naranče iscijediti cca 50-60% soka, a uz Ceado ste u mogućnosti ovaj postotak podignuti na nevjerojatnih 90% što pričinjava znatnu uštedu. Pretežno ugostitelji stave cijenu cijeđenog soka puno više nego što je tvornički sok, a sada čak mogu i dodatno zaraditi ukoliko ostave istu cijenu. Ipak, sve što sada pišemo na stranici nije isto nego kada to u živo i vidite, pa se slobodno obratite za prezentaciju. Ono šo je važno za napomenuti jest da je kućište čelično sa jedinstvenim magnetskim sistemom slaganja tako da Vam ne treba nikakav dodatni alat, a sigurno je za pranje jer ne dolazite u doticaj sa ničim oštrim.

 

 

Više o Ceadovim proizvodima pogledajte na našem web shopu –  http://www.scorpio.hr/kategorija-proizvoda/profesionalna-oprema/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *