Scorpio je specijaliziran za konzalting u ugostiteljstvu, vođenje bara i uređenje interijera, pozicioniranje brendova, bar management, promoviranje proizvoda i usluga, organizaciju korporativnih proslava i ostalih evenata, izradu marketinških, financijskih i ekonomskih planova vašeg bara.

Vaš uspjeh je i naš korak naprijed. To je naša filozofija od samog početka i danas nas vodi naprijed.

Što je Bar consulting?

Efikasna upotreba dostupne barske ugostiteljske opreme u različitim aspektima prakse temelji se na dugogodišnjem iskustvu. Umijeće podučavanja i savjetovanje naših stručnjaka uz otvaranje objekta ‘korak po korak’ – osnova je Scorpio Bar Consulting djelatnosti. Pri razvoju poslovanja vašeg bara, koristit ćemo postojeće resurse i predložiti efikasnu upotrebu novih resursa i inovacija.

Pomoći ćemo vam pri razvoju koncepta bara i evaluaciji vašeg lokala, zabavne ponude i barskog poslovanja. Analizirat ćemo trenutno stanje vašeg poslovanja i njegove razvojne potencijale. Razvoj poslovanja baziramo na realnim pretpostavkama temeljenim na bogatom iskustvu uz najmoderniji pristup barskom poslovanju. Nemojte se bojati kompliciranih situacija – zovite nas! Što je vaš problem kompliciraniji, to je veći izazov za nas.

S godinama bogatog iskustva u poznavanju poslovanja bara i razvoja specifičnih rješenja Scorpio konzultanti mogu uz metodičko znanje precizno odrediti kakva su rješenja potrebna za vaše poslovanje. Naši konzultanti ponosni su na svoju sposobnost implementacije inovativnih rješenja koja omogućuju brz povrat investicije, kao i dugoročne pozitivne i mjerljive učinke na poslovanje.

Pošaljite upit

Event Consulting

Zabava je ključni element svakog lokala, kako noćnog kluba tako i caffe bara. Na raspolaganju smo kako bi vam pomogli u provedbi najboljeg zabavnog programa za vaše više ili manje posebne potrebe. Naš široki spektar iskustva koristimo kao smjernicu za napredak i razvoj zabavne strategije koja će nadopuniti i proširiti vaše primarne poslovne ciljeve.

Nudimo iskustva, kontakte, stručnost te razne sustave pomoći. Bar consulting će Vam ukazati na tipične zamke i skupe pogreške koje možete izbjeći štedeći vaše vrijeme i novac. Imate samo jednu šansu ostaviti dobar dojam na vaše goste, stoga nam se obratite kako bismo istaknuli ono najbolje.

Zabavne potrebe više ne moraju biti vaš problem. Dopustite da budemo posrednici vaše ponude, a vi možete biti sigurni da ćete imati najbolje DJ-e, plesačice, hostese, promo-piće i cjelokupni zabavni program. Neka vam profesionalci olakšaju život!

Naša ponuda je izravan rezultat dugogodišnjeg iskustva širom zemlje kojem su pridonijeli mnogi različiti izvori. Izgradnja velikog poslovnog plana započinje otkrivanjem vašeg predloženog tržišta. Obratite nam se s povjerenjem, a mi ćemo prilagoditi najbolji program za vas. Nazovite nas i mi ćemo napraviti vaš posao!

Pošaljite upit
cocktail catering

Trening osoblja

KONTROLA ZALIHA I INVENTURA UZ ODREĐIVANJE CIJENA

Najbolji prijatelj kojeg barmen može imati je pouzdan i učinkovit kontrolor zaliha. Mnogi barovi danas imaju vrlo složene i automatizirane sisteme za rukovanje gotovinom i zalihama. Bitno je da je osoblje upoznato s načinom upravljanja ovih sistema za postizanje najboljih rezultata. Po modelu kontrole zaliha vaše osoblje će razumjeti prednosti kontroliranja zaliha, znati izračunati cijene pojedinih proizvoda u svrhu postizanja prihvatljive marginalne dobiti, kao i znati izračunati cijene miješanih pića za postizanje iste marginalne dobiti.

Bar koji redovito daje dobre financijske rezultate bit će u dobrom odnosu s vodstvom tvrtke, a to će rezultirati dobrim radnim uvjetima za sve zaposlene. Povjerite nam svoje osoblje kako bismo vam pomogli u predlaganju načina za ostvarivanje željene stope dobiti, kao i pažljivim izračunavanjem, posebice miješanih pića.

VJEŠTINE NADZIRANJA I OBUKE

Nadležna osoba u baru može biti glavni barmen ili osoba s višom hijerarhijskom titulom. Svaka nadležna osoba prepoznaje važnost i potrebu da pod sobom ima stručno i kvalificirano osoblje, a time i sebi olakšava posao. Nadležna osoba vašeg bara naučit će što karakterizira nadležnu osobu, definirati pojam obuka i razumjeti njenu važnost za barmensku profesiju, osnovne principe obuke kao i različite metode obučavanja te kako organizirati program obuke.

Poslovni uspjeh bara odraz je sposobnosti nadležne osobe da upravlja, vodi i obučava svoje osoblje. Nudimo vam izvrsne metode izobrazbe upravitelja bara, kako uspješno provoditi obuku svog osoblja, kako u teoriji tako i u stvarnom poslovnom okruženju.

Program obuke podijeljen je u više modela koji obrađuju pojedinačne teme:

  • Uvodni dio i teorija o svakoj pojedinačnoj temi
  • Iznošenje ključnih informacija o gradivu podijeljenom u više logički povezanih jedinica
  • Optimalan vremenski interval za vježbu i praksu
  • Objašnjavanje stručnih izraza
  • Predavanja (teoretski dio) i vježba (praktični dio)
  • Dostatan vremenski period za sve etape obuke (predavanje, vježba, pitanja i ponavljanje)
  • Redovite vježbe i provjere znanja
  • Naglašavanje važnosti stečenih vještina u praksi
  • Priznanje kao motivator za daljnji rad
PRODAJA I MARKETING

Barmenski posao je mnogo više od pukog posluživanja pića. To je umijeće profinjenog sugestivnog komuniciranja (verbalnog i neverbalnog) po jednostavnoj shemi prodajno-marketinške metode. Mi znamo osnovne činjenice, znamo što gosti vole i očekuju. Uz našu pomoć vaše osoblje će naučiti razliku između prodaje i marketinga, predstavit ćemo neke metode za promoviranje sebe i vašeg bara, kako bi shvatili važnost nastupa i prezentacije te prodajnih i marketinških metoda, a sve u svrhu jednog cilja – povećanje prodaje u baru, povećanje prodaje u lokalu ili povećanje prodaje u restoranu.

Barmen ima vrlo važnu ulogu u postizanju tog cilja jer on promovira sebe samog i bar u kojem radi. On svojim postupcima i vještinama postiže to da se gost želi opet vratiti. Zapamtite da je marketing važan zbog održavanja dobrog odnosa s postojećim stalnim gostima te stvaranja novih posjetitelja.

Pošaljite upit

Što nudimo?

Ponuda pića

Izrada karti pića u potpunosti možete prepustiti nama. Dobro sastavljena i privlačna lista koktela i ostalih pića zadržat će pažnju posjetitelja, što je i promoviranje vaših pića. Listu (koktel kartu) treba pomno sastaviti i pri tom se pridržavati određenih pravila, standarda i normativa.

Dizajniranje šanka

Ne možemo sa sigurnošću reći da postoji savršen dizajn šanka, ali zato sa sigurnošću možemo tvrditi da osoba koja je radila u šanku, nakon odrađene noćne smjene počinje shvaćati što je, a što nije funkcionalno u šanku. Kako je naša specijalnost ugostiteljstvo, bar consulting i cocktail catering, tako smo se nebrojeno puta našli iza šanka i razumijemo potrebe barmena.

Barmeni i konzultanti točno znaju što im je potrebno, ali ne mogu svoje želje prenijeti na arhitekte ili izvođače. Postavlja se pitanje zašto? Odgovor je jednostavan, arhitekti vide samo dimenzije šanka bez funkcionalnosti. Većina arhitekata imaju pristup ” jedna veličina šanka odgovara svima ” što u pravilu ne funkcionira jer je svaki objekt jedinstven sam po sebi pa se tako treba ophoditi i sa šankovima. Brzina i učinkovitost barmena uvelike ovisi o prostoru u kojem radi. Prema tome, radnu stanicu barmena treba napraviti funkcionalnu sa skladišnim prostorom i svom potrebnom opremom nadohvat ruke, jer na kraju krajeva barmen je taj koji donosi prihod firmi svaki dan. Naši konzultanti godinama su radili u ugostiteljstvu za šankom i projektirali su bezbroj šankova i našli se u isto tolikom broju nefunkcionalnih. Tko je onda bolji izbor za dizajn šanka od bivših barmena?!

Standardizacija šanka

Lijepo izložen i blistavo čist šank privući će pažnju, a time barmen promovira sebe i svoju radnu okolinu. Ne samo da je ugodnije raditi u takvom okruženju, već se organizaciji šanka pridaje toliko pažnje iz više praktičnih razloga. Raspored pića i barske opreme u šanku kao i samo njegovo pozicioniranje nosi svoju posebnu filozofiju, ali i niz pravila kojih se treba pridržavati kako bi rad u šanku bio jednostavniji, praktičniji, a time i ekonomičniji. Postavljamo aparate po poziciji najbolje iskoristivosti prostora, razmještaj pića i sitnog inventara u šanku radi brzine rada konobara. Hodogram rada osoblja podrazumijeva aktivnosti konobara od narudžbe do izdavanja. Šankovi se prilagođavaju velikom obujmu posla, ali samom izvedbom šanka u budućnosti možete značajno uštedjeti na radnoj snazi. Primjerice, zbog kvalitete usluge mogu vam u smjeni trebati dva radnika samo zbog postavljanja izlaza iz šanka na pogrešnoj strani. Iako bi u većini slučajeva istu smjenu mogla odraditi i samo jedna osoba. U nekim objektima smo kroz nepotrebne korake u pripremi pića izmjerili čak 2 sata potrošenog vremena uzalud.

Standardizacija odjela hrane i pića

Standardizacija odjela f&b se odnosi na treninge zaposlenika, dress code, postavljanje normativa, imidž samog objekta, metodologija rada u objektu, ponašanje osoblja te pristupanje gostu.

Uređenje prostora

Ako ulazite u novi lokal ili preuređujete stari, to je vrlo uzbudljiv period za vas, no jednako toliko i mukotrpan. Prepustite nama probleme pozicioniranja šanka, sjedećih mjesta, separea i ostalih popratnih detalja, kako bismo stvorili ugodnu atmosferu za boravak vaših posjetitelja te praktičnu za rad vašeg osoblja. Također Vam nudimo dizajniranje radne stanice odnosno dizajniranje šanka.

Mystery shopper u ugostiteljstvu

Želite kontrolu vaših postojećih standarda, ocjenu vašeg objekta, urednost, kvalitetu usluge hrane i pića ili poštivanje normativa? Zovite nas jer smo mi neovisna kuća koja će Vam dati objektivne komentare i prijedlog unaprjeđenja. Nudimo Vam mystery shopper u hotelu i mystery shopper u baru.

Pregovori s dobavljačima

Gdje nabavljati robu i po kojim uvjetima jedan je od najvažnijih financijskih odluka koju trebate napraviti u ugostiteljskom poslu. To znači da dobavljači trebaju zadovoljiti vašim zahtjevima, kao što su uvjeti plaćanja, rokovi isporuke, kvaliteta robe i mnogim drugim faktorima koji će odlučiti s kojim dobavljačem ćete poslovati. Dobra cijena je jedan od presudnih faktora i mora zadovoljiti i vas i vašeg dobavljača.

Barski inventar

Veliki naglasak naše opreme je baš na barskom inventaru. Ako imate potrebu za barskom opremom, barmenskom opremom ili vam treba potrošni materijal (poput slamki, čaša, pepeljara, add rola) svakako nam se javite kako bi mogli postići najbolji dogovor na obostrano zadovoljstvo.

Pošaljite upit