U ovim Pravilima o zaštiti privatnosti (nadalje u tekstu „Pravila“) objašnjeno je na koji način Scorpio d.o.o. Antuna Mihića 6/1, 51000 Rijeka (nadalje u tekstu: „SCORPIO“) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima.

Tvrtka SCORPIO posvećena je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Molimo vas da pažljivo pročitate ova Pravila kako biste saznali zašto i kako prikupljamo vaše podatke, i na koji način ih koristimo.
Što se tiče osobnih podataka koje prikupljamo, SCORPIO jest “voditelj obrade osobnih podataka”, odnosno subjekt koji određuje svrhu i način na koji će podaci biti obrađeni.
Ako nas želite kontaktirati u vezi s vašim osobnim podacima ili ovim Pravilima, molimo vas, koristite ispod navedene kontakt-podatke:
Poslovno ime: Scorpio d.o.o.
Adresa sjedišta: Antuna Mihića 6/1

Adresa ureda: Eugena Kovačića 2

Broj telefona: +385 51 320 633

Ako nas želite kontaktirati putem e-pošte: [email protected]

 

Politika privatnosti određuje upotrebu informacija koje će SCORPIO zaprimiti od vas kada posjetite SCORPIO internet stranicu, registrirate se i izvršite kupovinu ili podatke koje ćete podijeliti sa SCORPIO korisničkom službom ukoliko nas kontaktirate telefonski.

1. Kako i kad prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kad je to relevantno za potrebe vas kao potrošača, ili za naše poslovanje (npr. kad kupujete i/ili naručujete proizvode i/ili usluge od nas, kad kontaktirate Službu za podršku kupcima, kad se pretplaćujete na naše e-novosti, kad popunjavate ankete za kupce ili kad nam dajete povratne informacije o našim proizvodima i uslugama itd.).
Vaše osobne podatke najčešće dobivamo izravno od vas kad naručite određene proizvode ili usluge, kad ispunite određeni formular ili kad prikupimo podatke promatranjem (npr. putem sigurnosnih kamera).
Više informacija o situacijama i okolnostima u kojima prikupljamo vaše osobne podatke, možete pronaći u poglavlju U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

Zapamtite da su ovo samo informacije o mogućim načinima korištenja vaših osobnih podataka s kojima se možete susresti prilikom posjete našoj poslovnici i internetskoj stranici, prilikom kupovine kod nas, odnosno prilikom korištenja naših usluga. U svakom slučaju, dobit ćete jasne informacije o svrsi obrade vaših podataka, a u pojedinim će nam slučajevima biti potrebna i vaša jasna privola.
Vaše osobne podatke nećemo koristiti u marketinške svrhe, osim ako sami ne pristanete na to. Ako želite da vam šaljemo pojedinosti o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo vas da to potvrdite prijavom na newsletter.

 

2. Koje podatke prikupljamo izravno od vas?

Uobičajene skupine podataka koje prikupljamo od kupaca jesu: ime, prezime, adresa, adresa plaćanja, adresa isporuke, adresa e-pošte, financijski podaci, uključujući podatke o kreditnoj ili debitnoj kartici, ili druge podatke koji se tiču plaćanja, a koji se navode prilikom ispunjavanja obrasca za plaćanje na SCORPIO internetskoj stranici, odnosno plaćanja u poslovnici ili na SCORPIO internetskoj stranici ili prilikom komuniciranja s nama putem telefona ili elektroničke pošte.
Kad prikupljamo podatke o vama promatranjem (npr. putem sigurnosnih kamera), onda to činimo radi poštivanja zakonskih obveza ili očuvanja pravnih interesa kao što su vaša sigurnost, i sigurnost naših zaposlenika u tvrtki SCORPIO, zaštita vaše osobne i imovine tvrtke SCORPIO, kao i zaštita vaše i naše sigurnosti IT i mobilnih sustava.

3. Koja prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u svakom trenutku imate pravo od tvrtke SCORPIO tražiti i od nje zahtijevati:

Pristup vašim osobnim podacima
Možete pitati tvrtku SCORPIO u koje svrhe koristi podatke koji se tiču vas, kao i za pristup takvim osobnim podacima. Osim toga, imate pravo znati svrhu obrade, skupine vaših osobnih podataka koje čuvamo, vremenski period tijekom kojeg zadržavamo podatke, kao i naš izvor podataka koje nismo prikupili izravno od vas.

Kopirani primjerak vaših osobnih podataka koje čuvamo
Slobodno nas kontaktirajte ako želite kopiju pojedinih ili svih osobnih podataka koje imamo o vama.

Ispravak pogrešno unesenih podataka
Želimo se uvjeriti kako su vaši osobni podaci ispravni i ažurirani. Možete nas zamoliti da ispravimo ili uklonimo podatke koje smatrate netočnima ili zastarjelima.

Brisanje vaših osobnih podataka
Možete nas zamoliti za prekid obrade, ili čak, brisanje osobnih podataka koje posjedujemo. Ako su vaše osobne informacije neophodne za izvršenje određenih ugovornih obveza tvrtke SCORPIO prema vama, SCORPIO možda neće biti u stanju izvršiti takve ugovorne obveze. Isto tako, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi se SCORPIO pridržavao određenih zakonskih obveza (npr. porezni propisi), vaš zahtjev se ne može riješiti.

Prigovor na način na koji rukujemo vašim podacima
Zapamtite da imate pravo prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka prema zakonskim osnovama koje SCORPIO smatra legitimnim. Uz to, imate pravo i da u bilo kojem trenutku uputite prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, koja uključuje profiliranje u mjeri povezanoj s takvim izravnim marketingom.

Prebacivanje podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka (pravo na prijenos podataka)
Ako se obrada zasniva na vašoj privoli ili se vrši automatiziranim sredstvima, imate pravo tražiti od tvrtke SCORPIO prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka.

Ako niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo ili koristimo vaše osobne podatke, uvijek imate pravo osobno se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

4. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje o vama prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši su osobni podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.
Određeni se podaci i dalje čuvaju u tiskanom obliku, ali naša je namjera digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni se podaci čuvaju u prostorima i informatičkim sustavima tvrtke SCORPIO.

 

5. Dijeli li SCORPIO vaše podatke s trećim stranama?

Tvrtki SCORPIO zaštita vaše privatnosti jest vrlo važna, stoga nikad nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama u svrhu koja nije opisana u ovim Pravilima.
Uz već navedeno, vaše osobne podatke možemo dati našim pouzdanim partnerima izvan tvrtke SCORPIO koji održavaju naše IT sustave ili koji vam pružaju usluge u ime tvrtke SCORPIO. Primjerice, za marketinške, financijske ili svrhe oglašavanja, radi obrade plaćanja, dostave ili u svrhu osiguranja ostalih usluga koje pružamo u prodajnom prostoru ili izvan njega. Ovi su pružatelji usluga, međutim, sukladno relevantnim sporazumima, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim smjernicama i strogo za svrhu koju smo naveli. Također, obvezni su na ispravan način zaštititi vaše podatke i držati ih u tajnosti.

 

6. Koliko dugo SCORPIO čuva vaše osobne podatke

SCORPIO neće čuvati vaše osobne podatke duže nego što su vaši osobni podaci nužni radi ispunjenja određenih namjena. Više informacija o vremenskom periodu zadržavanja određenih vrsta podataka možete naći u poglavlju U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

 

7. U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke koristimo na različite načine, uglavnom za izvršavanje ugovorenih obveza prema vama, ali ponekad ih koristimo i za poboljšavanje iskustva kupovine, izravan marketing ili iz sigurnosnih razloga. Molimo vas, kliknite na određeni naslov u nastavku teksta kako biste saznali više o svrsi i pravnoj osnovi za prikupljanje podataka.

7.1. Obrada narudžbi i pružanje usluga

Kad osobno obavite kupovinu u prodajnom prostoru SCORPIO ili putem SCORPIO internetske trgovine, ovisno o situaciji, od vas se može zatražiti da ostavite određene osobne podatke koji su nužni za ispravno obavljanje kupovine. Ovo je posebno moguće ukoliko se, osim kupovine naših proizvoda, odlučite kupiti i neku od naših usluga, kao što je  dostava. Isto tako, kako bismo mogli obraditi vašu narudžbu i provjeriti točnost vaših osobnih i financijskih podataka koje ste nam dostavili, koristimo sustave plaćanja trećih strana, kako bi se osigurala sigurna uplata i izbjegle lažne uporabe vaših podataka. Ako biste željeli izvršiti plaćanje proizvoda i usluga putem interneta, SCORPIO treba dobiti podatke o plaćanju, uključujući broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV kod, kao i adresu za slanje računa.
Kako bismo osigurali da proizvodi i usluge koje kupite od nas budu dostavljeni na točnu adresu, surađujemo s pouzdanim vanjskim suradnicima i dijelimo s njima neke od vaših osobnih podataka koji su nužni za pružanje odgovarajućih usluga (npr. vaše ime, adresu dostave i sve mogućnosti u vezi s isporukom koje ste naveli, kao što je dio dana u kojem želite dostavu).

7.2. Služba za kupce

Ako kontaktirate našu Službu za kupce (npr. ako zatražite pomoć oko narudžbe ili želite vratiti proizvod s kojim niste zadovoljni itd.) izravno u poslovnicu SCORPIO ili putem nekog drugog za komunikaciju koja vam je na raspolaganju, bit će nam potrebni vaši kontakt-podaci kako bismo mogli riješiti vaš zahtjev zbog kojeg ste nas kontaktirali. Takvi će se podaci koristiti samo u tu svrhu. U određenim ćemo slučajevima koristiti usluge trećih strana kojim smo povjerili vaše podatke, u mjeri u kojoj je to nužno za rješavanje vašeg slučaja (npr. ovlašteni servis za električne uređaje koje ste kupili, pružatelji usluga dostave itd.), kao što je opisano u poglavlju Dijeli li SCORPIO vaše podatke s trećim stranama? Isto tako, možete kontaktirati SCORPIO Službu za kupce kad želite kupovinu u tvrtki SCORPIO obaviti putem telefona. Kako biste obavili kupovinu putem telefona, SCORPIO mora obraditi vaše podatke kao što su: ime i prezime, adresa za slanje računa, adresa za dostavu, broj telefona i adresa elektroničke pošte. Ove podatke dijelite dobrovoljno i, ako to ne učinite, postoji mogućnost da narudžba ili dostava neće biti dovršene/izvršene.

7.3. Poboljšanje naših proizvoda i usluga

Ako se odlučiš za primanje SCORPIO e-novosti, mogli bismo te kontaktirati nekoliko puta godišnje kako bismo te zatražili da nam daš povratne informacije o našim proizvodima.

Ako kontaktiraš našu Službu za kupce putem telefona, e-pošte ili chata, od tebe će se tražiti da ocijeniš tu komunikaciju kako bismo poboljšali kvalitetu naše usluge. Ako imaš reklamaciju, nakon što ona bude riješena, postoji mogućnost da ćemo te tražiti da ocijeniš svoje zadovoljstvo postupkom reklamacije.

7.4. SCORPIO internetska stranica

Neki se podaci o vama mogu prikupljati i prilikom posjete SCORPIO internetskoj stranici. Ovi će se podaci obrađivati u određenu svrhu, o čemu ćemo vas obavijestiti najkasnije za vrijeme prikupljanja (npr. za prodaju putem interneta, čuvanje popisa za kupovinu itd.). U ovom slučaju, ako nam ne date određene podatke, to može ograničiti mogućnost obavljanja kupovine putem interneta ili smanjiti razinu iskustva kupovine.

7.5. Kolačići

Kako bismo održavali internetsku stranicu i osigurali funkcionalnost kakvu očekujete, SCORPIO koristi tehnologiju koja je poznata pod nazivom „kolačići“. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i kojima kasnije imamo pristup. Zahvaljujući kolačićima s naše internetske stranice, možete pretraživati bez poteškoća i vidjeti vama relevantne rezultate. Kolačići nam pokazuju što zanima vas i druge posjetitelje naše internetske stranice, što nam pomaže unaprijediti korištenje stranice za sve. Našim kolačićima na vašem računalu ne može pristupiti neka web stranica koja nije dio web stranice SCORPIO.

Najznačajniji kolačići koje koristimo su:

  • Pregled privatnosti. Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.
  • Neophodni kolačići. Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.
  • Kolačići trećih strana. Ova web stranica koristi Google Analytics za prikupljanje anonimnih informacija za praćenje statistike stranice. Omogućavanjem ovih kolačića pomažete nam poboljšati našu stranicu, samim time i vaše korisničko iskustvo.

Kolačićima koji se čuvaju na vašem računalu možemo pristupiti onda kad vi posjetite našu internetsku stranicu ili otvorite elektroničku poštu koju pošaljemo. Ako želite obrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, pogledajte upute u svojoj tražilici klikom na „Pomoć“ u izborniku pretraživača.

Kolačiće obrađujemo isključivo uz vaš pristanak. Kako biste povukli pristanak ili pristali na upotrebu kolačića, odaberite odgovarajuće postavke u vašem pretraživaču. Međutim, neke od funkcija naše internetske stranice možda neće raditi bez kolačića. Kad zatražimo pristanak, mi ćemo predstaviti svrhu u koju će se ove vrste podataka o vama obrađivati i informirati vas o vašim pravima. Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje.

7.6. Ostale internetske stranice

SCORPIO stranice mogu sadržavati poveznice od stranica trećih strana. Ova se Pravila primjenjuju samo na ovoj stranici, pa je tako potrebno, kad posjetite druge stranice, pročitati Pravila o zaštiti privatnosti tih stranica.

7.7. Marketing

Tvrtka SCORPIO željela bi vam slati obavijesti o našim proizvodima i uslugama koje bi vas mogle zanimati. Međutim, slanje takvih marketinških materijala dozvoljeno nam je samo ako se vi za to odlučite. Imajte na umu da možete jednostavno odjaviti pretplatu u bilo kojem trenutku, čak i ako ste dali privolu za primanje naših marketinških poruka.
Imate nas pravo u bilo kojem trenutku spriječiti da vas kontaktiramo u marketinške svrhe. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, kliknite na gumb za odjavu na kraju naše marketinške poruke (elektronička pošta/e-novosti).

7.8. Videonadzor (CCTV)

SCORPIO koristi CCTV videonadzor za potrebe osiguranja, i u svrhu otkrivanja i praćenja mogućih kriminalnih radnji. Čuvamo podatke prikupljene putem CCTV-ja u vremenskom periodu koji nam omogućava pružanje pomoći zakonodavnim tijelima i izvršnim tijelima za provođenje zakona. Ovi se podaci čuvaju u sigurnom okruženju i pristup njima ograničen je samo na kvalificirane zaposlenike.
U tu svrhu vršimo kontinuirani videonadzor određenih područja U PRODAJNOM PROSTORU i oko nje (npr. prodajni prostori, blagajne). Ne nadgledamo mjesta na kojima bi to moglo dovesti do kršenja vaše privatnosti (npr. toaleti). Uz to, ne koristimo zabilježene slike u bilo koju drugu svrhu i ne vršimo dodatne analize nad njima. Pristup zapisima odobrava se samo malom broju naših pouzdanih zaposlenika i oni se ne dijele ni s kim, osim s nadležnim tijelima kao dokazi za potrebe pravnih postupaka. Ograničili smo vrijeme čuvanja zapisa na 30 dana i oni se, nakon tog vremena, automatski brišu, bez mogućnosti umnožavanja.

7.9. Sudjelovanje u procesu zapošljavanja u tvrtki SCORPIO

Prilikom prihvaćanja vaše prijave tijekom procesa zapošljavanja u tvrtki SCORPIO, zamolit ćemo vas za neke podatke o vama, kako bismo mogli ocijeniti vašu prijavu. Kao dio procesa selekcije i zapošljavanja, vaši osobni podaci mogu biti dostupni našim pružateljima usluga, na način opisan u poglavlju „Dijeli li SCORPIO moje podatke s trećim stranama?“ To su pretežno suradnici za IT sustave putem kojih se vrši postupak selekcije i zapošljavanja, kao dio podrške i održavanja ovih sustava, također izvan EEP. Vaše ćemo podatke čuvati do završetka natječaja za posao ili uz vašu privolu na period po dogovoru.

7.10. Ostali osobni podaci koje nam dajete

Možete nam dobrovoljno dati podatke o vašem osobnom izboru po pitanju proizvoda, razlozima za kupovinu određenih proizvoda, podatke o vašoj obitelji i načinu života – s pomoću kojih možemo saznati više o vašim izborima u vezi s kupovinom i dodatno unaprijediti vaše iskustvo kupovine.

Ove nam podatke možete dati i kad popunite Jamstveni list za proizvod koji ste kupili u tvrtki SCORPIO. Osim toga, ove ćemo podatke dobiti i ako se registrirate ili iskoristite posebne SCORPIO ponude, kupone za popust ili druge promocije.
U svakom od navedenih slučajeva nastojat ćemo vam pružiti pouzdane informacije u vezi s obradom podataka.