Evo na što morate pripaziti ako kupujete ledomat za ugostiteljstvo

Svaki bar i restoran treba profesionalni ledomat. Njegova nabavka predstavlja poveću investiciju i upravo je zato potrebno znati detalje kupovine. Puno je čimbenika koje treba uzeti u obzir pri kupnji, a može biti teško znati koji je pravi za vaše poslovanje.

Vrsta leda

Jedan od čimbenika bitnih za kupovinu je vrsta leda koja vam je potrebna. Ovisno o potrebama, ledomat može proizvoditi: Pune kocke leda, šuplje kocke leda, granulirani led i ljuskasti led.

Šuplji led sastoji se od kocki leda koje u sebi sadrže rupu. Prednost šupljeg leda je što se brzo topi i rashlađuje piće, no problem je što će ga u vrlo kratkom roku i razvodniti i samim time smanjiti okus i kvalitetu.

Puni led ima nešto veću gramažu. Neće se otopiti brzo kao šuplji, već će kontinuirano hladiti piće i dulje će njegovu strukturu držati konzistentnom. Puni led predstavlja zlatni standard u ugostiteljstvu jer je kvalitetniji od šupljeg, a s kvalitetnom drobilicom može se smrviti u nekoliko sekundi.

Granulirani led u ugostiteljstvu najviše se koristi za pripremu određenih koktela. Ipak, gotovo nigdje se ne koristi već se najčešće koriste kocke leda koje se po potrebi usitnjuju s drobilicom leda.

Ljuskasti led veoma je suh, a najviše se koristi za skladištenje proizvoda u prehrambenoj industriji. Ako kupujete ledomat za ugostiteljstvo nemojte nabaviti ledomat za ovu vrstu leda jer nije prikladna za industriju u kojoj se nalazite.

Veličina kapaciteta uređaja

S obzirom na Vaše potrebe za ledom trebali biste pripaziti na veličinu uređaja. Uvijek je bolje kupiti veći, nego manji uređaj jer nikad ne znate koliko će Vam leda trebati. Bolje je uvijek imati leda na rezervi, nego da u ključnim trenucima ostanete bez njega. Osim što ćete u tim trenucima izgubiti dio profita, mogli biste izgubiti povjerenje posjetitelja i ponekog gosta.

Lako čišćenje i održavanje

Ledomat kojeg kupujete potrebno je moći lako čistiti i održavati. Mnogi žive u iluziji da nije potrebno čistiti i održavati ledomat, no njegovo zanemarivanje može dovesti do ozbiljnih problema. Ne samo što može doći do kvara, već je zbog stare vode i manjka čistoće moguće da počne sadržavati bakterije (kao npr. E.coli) koje će dovesti do trovanja osoba koje ga konzumiraju. To za vlasnike ugostiteljskih objekata vrlo vjerojatno znači kraj biznisa.

Odaberite vrstu hlađenja

Postoje ledomati na zračno i vodeno hlađenje kondenzatora i razlika u njima je velika. Najveća značajka vodenog ledomata je stvaranje manje buke, dok ledomati na zračno hlađenje troše mnogo manje vode i doprinose smanjenju troškova. Ako vam se ledomat nalazi u izoliranoj prostoriji onda je definitivno ledomat sa zračnim hlađenjem idealna opcija za vaš objekt.

Ako tražite idealan ledomat za vaš ugostiteljski objekt predlažemo SIMAG – SCN215. S kapacitetom od 68 kilograma leda u spremniku te mogućnošću pripreme 200 kg leda u 24 sata, nećete se morati brinuti o tome hoćete li se usred gužve suočiti s nestašicom leda. S obzirom na to da proizvodi pune kocke leda, pića koja poslužujete dulje će imati konzistentnu strukturu, a gosti će biti zadovoljniji. Dimenzije proizvedenih kocki leda su 30x30x30 mm, a težina kocke iznosi 20 grama.

Ovaj ledomat pravi je hit u barovima, restoranima i hotelima u regiji. Ako pitate uspješne objekte koji ledomat koriste, svaki drugi reći će vam da koriste upravo taj, a svi će vam reći da su prezadovoljni. Nakon što i vi naručite ovaj ledomat dobit ćete 3 godine garancije, ali sigurni smo da vam neće trebati. 😊

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)