Ovo su ključni elementi za pripremu odlične kave u baru

Većina ljudi u Hrvatskoj uživa u svakodnevnom ispijanju kave. To je navika, ritual, izvor motivacije i okosnica socijalnog života. Većini kafića upravo je kava glavni izvor zarade i stoga je iznimno važno da ona uvijek bude savršena. Dobra kava će zadržati postojeće i privući nove goste, a loša će dugoročno smanjiti promet i profitabilnost.

Kako bi se napravila i poslužila vrhunska kava potrebno je:

  • Imati kvalitetne sastojke  – Iako se uzimanje jeftinije kave čini kao bolji izbor, dugoročno će to učiniti više štete nego koristi. Nemojte štedjeti na sastojcima kao što su kava i mlijeko.
  • Održavati i pravilno čistiti aparat  – Možete imati najkvalitetnije sastojke na svijetu, ali ako ne održavate i ne čistite redovno i pravilno aparat za kavu, ona će biti lošeg okusa. Ako se gostu kafića posluži kava iz aparata koji nije redovito čišćen i servisiran, velika je vjerojatnost da se više neće vratiti.
  • Biti educiran – Veoma je bitno da je osoba koja priprema kavu propisno educirana. Prijavite sebe ili, ako ste vlasnik kafića, osoblje u školu za bariste, podignite kvalitetu kave u objektu i garantiramo da će vam porasti promet. Ako ste pojedinac, naučit ćete raditi profesionalnu kavu s kojom ćete zadiviti goste ili poslodavca.
  • Uložiti u opremu za izradu savršene kave – Za odličnu kavu potrebno je imati i profesionalnu opremu. To se prvenstveno odnosi na profesionalne latiere, tamper, gumiranu olovku za crtanje i termometar za mjerenje temperature mlijeka. Sve to, uz dodatak posipača za kakao, možete kupiti u Milano setu za bariste, koji je trenutno na POPUSTU.

U ovom setu nalazi se sve što je potrebno da biste napravili savršenu kavu s kojom ćete Vi, kao i osobe koje poslužujete, biti zadovoljni. Uložite u profesionalnu opremu za bariste, kvalitetne sastojke, educirajte sebe ili radnike i uživajte u plodovima koje će Vam donijeti veći promet u objektu ili zadovoljni poslodavac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)